top of page
Anchor 1
ALPIN KLATRING

Alpin klatring er bjergbestigning på toppe, hvor der er sne og is. Indenfor bjergbestigning betegner udtrykket “alpin stil” en tilgang, hvor man er let udstyret og klatrer fra teltet eller hytten til toppen og tilbage igen i et enkelt fremstød. Det er sådan man klatrer i Alperne, og moderne klatrere har overført denne “light and fast”tilgang til bestigninger i Himalaya og andre steder, hvor man tidligere anlagde lejre op ad bjerget.

For at kunne dyrke alpin klatring skal man mestre teknikkerne fra traditionel klatring og isklatring. Man skal desuden kunne finde vej og være i god form til at komme på toppen og sikkert ned igen. Du bør tage et kursus, før du begiver dig ud i bjergene, og  starte på lette toppe før vanskeligere ture planlægges.

Dansk Klatreforbund arbejder på at starte alpinkurser op i samarbejde med nogle af de danskere, som er uddannede guider.

SPECIAL UDSTYR

SPECIAL UDSTYR

Alt udstyre fra de andre klatrediscipliner. Et telt. Overnatningsgrej. Primus. Rygsæk.

STEDER TIL ALPIN KLATRING

Der udbydes bl.a. kurser i alpin klatring i Norge gennem Den Norske Turistforening. Der findes også mange private udbydere af alpinkurser i både Norge og i Alperne. De nærmeste steder til alpin klatring fra Danmark er Norges fjelde og Alperne. Gode steder til alpin klatring inkluderer bl.a.:

  • Chamonix, Frankrig

  • Jotunheimen, Norge

  • Zermatt, Schweitz

  • Rocky Mountains, USA/Canada

  • Andesbjergene, Sydamerika

  • Himalaya, Indien/Nepal

bottom of page