Juniorprogram hjemmeside.jpg

JUNIORPROGRAM

2021 programmet er på vej

Beskrivelser af de forskellige aktiviteter

 

JUNIORCAMP
Kids D og C
JuniorCamp er en weekend træningslejr fra lørdag middag til søndag eftermiddag og går ud på at stimulere udøverne sportsligt i form af en workshopdag og en konkurrencedag.

Lørdag er workshopdag og tager udgangspunkt i forskellige subtyper af træning fra klatringens verden, f.eks. teknikøvelser, styrkeøvelser, mentaltræning og skadesforebyggende træning.
Søndag byder på Junior Boulder Cup, som er en læreplads, der udvikler udøverne, imens de udfordres fysisk og mentalt.

Prisen er overkommelig, og overnatning vil være på skole, klublokale eller tilsvarende, så samlingen bliver så billig som mulig. Ved to dages arrangementer er prisen 400 kr. 

Youth B, A & Juniors
Dette arrangement foregår fra lørdag middag til søndag eftermiddag og går ud på at stimulere udøverne sportsligt i form af workshopdage. Aktiviteterne kan eks. bestå af konkurrencetræning, skadesforebyggende træning eller mentaltræning. Der er ikke en særlig ungdomskonkurrence tilknyttet disse camps, deltagerne opfordres til at deltage i regionale konkurrencer og i Danmarksserierne Lead Cup & Boulder Cup. Pris inkl. overnatning og mad er 400 kr.

JUNIOR BATTLE 
Kids D & C

Junior Battle er en konkurrencedag for hold, hvor klatrerne fra hver klub samarbejder om at score så mange point som muligt. Der er ingen krav til holdstørrelse og dagens fokus handler om læring og udvikling - Pris: 250 kr. 

JUNIORTRÆNING
Juniortræning er èn-dags arrangementer. Dagen kan være delt ind i aldersgrupper eller være for alle. Træningen vil foregå med varierende træningsfokus og disciplin (boulder/lead/speed). - Pris: 250 kr.

TRÆNERSAMLING

I forbindelse med udvalgte JuniorCamps vil vi arrangere samlinger for klubbernes trænere. Vi anbefaler ungdomstrænere at deltage, for at få inspiration med hjem og danne netværk med trænere på tværs af klubberne. 

JUNIOR SOMMER- & VINTERTRÆF
Juniortræf har eksisteret i mange år og er et klatreevent, over to eller flere dage. Bornholm danner rammerne for sommertræffet, hvor omkring 50 børn og unge har nogle sjove dage med udendørs klatring. Forbundets juniorudvalg er de erfarne værter og bakkes op af topdygtige trænere.

Vintertræffet kan afvikles både udendørs og indendørs, og omdrejningspunktet er sjove fælles oplevelser. Både sommer og vintertræf er for alle. Pris 1000 kr. for sommertræf og 125 kr. for vintertræf.

NORDIC YOUTH CAMP
Et årligt nordisk træf hvor 5-10 danske unge klatrere mødes med andre juniorklatrere fra norden. NYC går på skift landene imellem, og Danmark var i 2019 vært på Bornholm. Erling Strauss fra juniorudvalget er frivillig holdleder og har stor erfaring med NYC. Prisen afhænger af værtslandet.

YOUNG GUNS STÆVNER
Ca. 8 - 13 år

Young Guns er en aktivitetsdag / et klatrestævne, som arrangeres af klubberne. Dagen er for de yngste og for nye klatrere, og det er børnene, som på skift er værter for hinanden. Her gælder det om at have det sjovt og prøve noget nyt i trygge omgivelser. Prisen for at deltage i Young Guns er 20-50 kr. I øjeblikket arrangeres Young Guns i en jysk og en sjællandsk serie. Koordinering og tilmelding foregår mellem trænerne.