top of page
Søg
  • Lasse Pedersen

Weekendens Danske og Nordiske Lead Mesterskab


Århus Klatreklub var i weekenden vært ved både det Danske og Nordiske Mesterskab i Lead-klatring for både juniorer og seniorer. Der var deltagere i alle klasser fra Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark.

Århus Klatreklub stod klar med et hav af frivillige som sammen med tilrejsende rutebyggere, overdommere og konkurrenceudvalg, leverede en af de helt store dage i Dansk Konkurrenceklatring. Det gamle udspringsbassin i Aarhus sydede og boblede af klatre-energi og konkurrence-spænding og ÅK leverede en festlig kulisse med funky DJ, oplagte speakere, lækker mad og chill out område og ikke mindst livestream af finalerne.

KÆMPE cadeau til Århus Klatreklub for at være en fantastisk vært og skabe en imponerende konkurrence

Konkurrencen havde besøg af et stærkt professionelt rutebyg-team - Christian Bindhammer og Yann Genoux som begge er Internationalt

Thomas Blaabjerg på finaleruten

anerkendte IFSC World Cup rutebyggere. Ruterne var spektakulære og lå i den svære ende af skalaen. Der var langt mellem klatrere som toppede men det gjorde det bestemt ikke mindre nervepirrende at følge. Alle klatrere blev presset til det yderste og man kunne mærke hvordan hver klatrer langsomt men sikkert nærmede sig ”bristepunktet”

Routesetter Team: Christian Bindhamer & Yann Genoux

Youth B (14-15 år) Deltagere: 14 piger / 12 drenge Norge har en meget stærk pigegruppe og de endte som forventet også med at tage hele NM podiet. Det lykkedes dog danske Nelly Barker og Anine Hjort fra Viborg at kile sig ind i den Norske gruppe med en flot 4. og 5. plads og Nelly løb dermed med DM guldet. Nelly er medlem af Aalborg Klatreklub, har dansk pas men bor og konkurrerer i England. Annika Lorenzen fra Østjysk Klatreklub var tæt på men nåede ikke NM finalen

Annika Lorenzen på en flot balance sekvens

Hos drengene blev podiet fordelt med Guld til Finland, Sølv til Sverige og Bronze til Norge – Danmark havde kun 2 deltagere – Daniel Rowold klatrede sig i finalen og endte på en flot 6. plads. Philip Fyhn fra Kolding nåede ikke i finalen.

Youth A (16-17 år) Deltagere: 12 piger / 13 drenge Danmark havde kun 1 Youth A deltager i hver klasse og det var lokale Gaia Toft fra Århus Klatreklub og Noah Seir fra Dansk Bjergklub som tog kampen op mod Nordens bedste. Norges piger dominerer også A klassen men det lykkedes for Gaia at kile sig ind mellem de Norske piger og snuppe 3. pladsen på trods af en længerevarende skade.

Gaia på finaleruten

Hos drenge var Olof Morsing fra Sverige klart bedst, efterfulgt af Leo og Albert fra Norge og med Danske Noah på en fin 4. plads.

Noah holder på i finalen

Senior (18-?? år) Deltagere: 7 kvinder / 13 mænd Hos kvinderne var det erfarne Kajsa Rosèn som med overskud klatrede det Nordiske Guld hjem til Sverige. Hun blev efterfulgt af 2 unge Juniors klatrere – Lise Marie Kvandahl fra Norge og Freja Duncan fra Sverige. Danmark havde kun 2 kvindelige deltagere men de gav den fuld gas. Lokale Margrethe Thuesen bed tænderne sammen og kæmpede sig et + højere end Katrine Elsig på den hæftige finalerute som trak tænder ud fra første bevægelse.

Margrethe cruiser i kvalifikationen

Hos mændene gik det FANTASTISK da Thomas Blaabjerg løb med Nordisk Guld. Efter kvalifikationen lå Thomas på 5. pladsen mens Theis Elfenbein havde klatret sig til en flot delt 2.plads. Det var en kamp mellem Danmark og Sverige og her plejer pendulet at svinge til Svenskernes fordel. Frederik Serlachius og Kristoffer Lindbeck klatrede stærkt men begge kiksede til sidst. Udfaldet skete højt på ruten og der var stadig lidt usikkerhed i hallen om resultatet da Kristoffer, som var sidste mand på ruten, faldt. Efterhånden som det gik op for tilskuerne at Thomas havde vundet blev forvirringen hurtigt vendt til et kæmpe sejrsbrøl og festlig fejring. Thomas måtte også lige tjekke hos far som med mobilens videocamera kunne dokumentere fakta.

Den er god nok sønnike :)

Samlede resultatlister findes HER Find resultaterne under henholdsvis DM og NM


6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page