top of page
Søg
  • Lasse Pedersen

JUNIOR PROGRAM 2019


FOTO: Jes Jessen

Dansk Klatreforbund har gennem det sidste års tid arbejdet på at udvikle en mere sammenhængende indsats for unge klatrere på tværs af landet. Aktiviteterne har til hensigt at samle, understøtte og udvikle det gode juniorarbejde, som allerede eksisterer i mange klubber.

Dansk Klatreforbund ønsker at udvikle den enkelte klatres potentialer og skabe et rum for vidensdeling, læring, venskaber samt at få bygge et fundament og et bedre niveau i dansk klatring for de kommende generationer. Målet er, at alle unge danske klatrere skal mødes i et sjovt, alsidigt og engagerende klatremiljø, hvor man bliver klædt på til et langt liv med klatring, uanset om man er til konkurrence, klippeklatring eller blot god motion. Vi præsenterer mulighederne i klatring og introducerer forskellige discipliner. De unge får afprøvet hele klatresportens repertoire baseret på viden om træning af børn og unge. Med programmet vil vi understøtte klubbernes miljøer for unge klatrere, som skaber sammenhæng, viden og et højere niveau på tværs af landet.

Vi ønsker at samlingerne udvikler, udfordrer og giver input til den organiserede træning i klubben. Tanken er, at klubbens trænere også kan bruge samlingerne til at få mere viden, inspiration og netværk med hinanden.

Samlingerne er planlagt i Dansk Klatreforbund og Mikkel Højgaard vil stå for afvikling af juniorprogrammets camps og træninger. Klubberne rundt omkring i Danmark er værter, og en gruppe af dygtige undervisere, rutebyggere og frivillige vil stå for afvikling af arrangementerne.

PRÆSENTATION AF AKTIVITETER I JUNIORPROGRAM

JUNIORCAMPS Dette weekendarrangement fra lørdag middag til søndag eftermiddag går ud på at stimulere udøverne sportsligt i form af en workshopdag og en konkurrencedag. Juniorcamps tager i 2019 udgangspunkt i bouldering. Dansk Klatreforbund anbefaler at trænere og/eller holdledere deltager i træningsweekenden, og på den måde kan støtte udøverne og få inspiration med hjem til træning i egen klub. Alle kan komme hjem med rygsækken fuld af inspiration til gavn for klubben og hverdagens træning.

Workshopdagen tager udgangspunkt i nogle af de subtyper af træning, der er fokus på i klatringes verden, herunder teknikøvelser, styrkeøvelser, mentaltræning, samt skadesforebyggende træning. På konkurrencedagen skal udøverne konkurrere mod hinanden og udfordres fysisk og mentalt.

Juniorcamps er delt op i aldersgrupper for at skabe de bedste vilkår for alle. Vi har delt op i to grupper (Kids D, C & Youth B) og (Youth A & Juniors). Prisen er overkommelig, og overnatning vil være på skole, klublokale eller tilsvarende, så samlingen bliver så billig som mulig. Der bliver mulighed for at deltage i både workshopdag og konkurrence eller blot vælge en af dagene. Prisen er 250 kr. for workshopdag og 200 kr. for konkurrencedag. Samlet pris for hele weekenden er 400 kr.

JUNIORTRÆNING Juniortræning er et-dags arrangementer, som i 2019 tager udgangspunkt i leadklatring. Træningen vil foregå med varierende træningsfokus. Vi anbefaler at trænere og/eller holdledere deltager på dagen og på den måde kan støtte udøverne og få inspiration med hjem til træning i egen klub. Her planlægges træningen i forskellige aldersgrupper. Prisen for at deltage er 250 kr.

JUNIOR BOULDER CUP I nogle år har Dansk Klatreforbund i fællesskab med klubberne arrangeret Junior Boulder Cups. Vi har forbedret formatet, så der nu er flere problemer i hver klasse. Målgruppen er også justeret og sigter nu på et lidt yngre deltagerfelt. Youth A udgår, men til gengæld åbner vi for Kids D. Nogle Junior Boulder Cups afvikles i sammenhæng med en juniorcamp, og andre afvikles for sig. Prisen for at deltage i Junior Boulder Cups er 200 kr.

JUNIORTRÆF SOMMER & VINTER Juniortræf har eksisteret i mange år og er en klatreevent, der foregår over 2 eller flere dage. Bornholm er rammerne for sommertræffet, hvor omkring 50 børn og unge har nogle sjove dage med udendørs klatring. Forbundets juniorudvalg er de erfarne værter og bakkes op af frivillige topdygtige trænere. Vintertræffet kan afvikles både udendørs eller indendørs, hvor fælles oplevelser med klatringen er omdrejningspunktet for deltagerne. Juniortræf er for alle. Prisen er 1000 kr. for sommertræf og 125 kr. vintertræf.

NORDIC YOUTH CAMP Et årligt nordisk træf hvor 5-10 danske unge klatrere mødes med andre juniorklatrere fra Norden. NYC går på skift landene imellem, og Danmark er i 2019 vært på Bornholm. NYC giver mulighed for spændende udendørs oplevelser i Norden. Erling Strauss fra juniorudvalget er frivillig holdleder og har stor erfaring med NYC. Pladserne til sommer er allerede optagede, men skriv jer på ventelisten, da værtslandet har mulighed for at få flere unge klatrere med, hvis de øvrige lande ikke benytter sig af alle pladser. Prisen afhænger af værtslandet. Prisen i 2019 er 1800 kr.

YOUNG GUNS

Young Guns er et klatrestævne, som arrangeres af klubberne. Stævnerne er for de yngste og nye klatrere, og det er børnene, som er værter. Her gælder det om at have det sjovt og prøve noget nyt i trygge omgivelser. I øjeblikket arrangeres Young Guns i to serier: Syddanmark: Ribe, Sønderborg, Kolding, Østjysk, Herning, Brandbjerg og Odenseklubberne. Sjælland: Roskilde, Holbæk, Pløks, Crux, Næstved, Giraffen, Tømmerup, Sorø.

Prisen for at deltage i Young Guns er 20-50 kr.

JUNIORPROGRAM 2019

Vi arbejder på at få kalenderen klar for hele 2019, som selvfølgelig afhænger af, om klubberne byder ind som værter. Efterhånden, som vi får bekræftet datoer og værtsklubber bliver arrangementerne* lagt i kalenderen på www.klatreforbund.dk

Tilmelding på www.klatreforbund.dk i klubmodul.

*Arrangementer med grøn overstregning er de steder, som foreløbig er bekræftet.

FOR DE SOM VIL LIDT MERE…..

Hvis du som ung klatrer er målrettet i din træning, sigter efter landsholdet og drømmer om at komme ud at konkurrere i norden og internationalt, har Dansk Klatreforbund sammensat et program, som giver dig mulighed for at deltage på precamps og/eller teste formen i europæiske settings med landsholdsatleter som trænere.

PRECAMPS I 2019 arrangerer vi to precamps, hvor du får viden og øvelser i at forberede dig til konkurrencer i bouldering. For at kunne melde dig til precamps er det vigtigt, at du som atlet deltager i så meget som muligt af juniorprogrammets camps, træninger og Junior Boulder Cups/Boulder Cups samt danske mesterskaber for din klasse. Målgruppen er: Youth B, A og Juniors.

Hvis du gerne vil deltage i nordiske mesterskaber og internationale konkurrencer bliver den enkelte atlet udtaget ud fra en helhedsbetragtning på baggrund af deltagelse i juniorprogrammets camps, træninger og Junior Boulder Cups/Boulder Cups samt precamps og JDM. Katrine Vandet Salling er holdleder på disse precamps, og hun vil i samarbejde med landsholdstræner Lasse Dannemann Pedersen udtage atleter til aktuelle mesterskaber og internationale konkurrencer.

Dato og pris vil hurtigst muligt komme på plads.

TRÆNINGSTURE I EUROPA

I 2019 vil der blive afholdt tre træningsture i Europa. Det primære fokus på træningsturene er at introducere danske talenter til en progressiv tilgang til træning på et højt bevægelsesniveau samt at udvide atleternes horisont til at forstå innovative elementer i klatring. Træningen foregår med de danske landsholdsatleter, som vil stå for struktureret træning, som svarer til internationalt niveau. Turene vil tage udgangspunkt i både bouldering, ruteklatring og speed.

Målgruppen er: Youth B, A og Juniors. Forældre kan komme med til samme pris, men kan dog ikke deltage i træningen. Man kan rejse uden forældre fra man er 15 år gammel. Dansk Klatreforbund er behjælpelig med booking af fly og overnatning, så det kan blive så billigt som muligt, og deltagerne kan rejse sammen, men der er også mulighed for selv at planlægge rejsen. Det er også en god idé at forældre og atleter taler sammen, så en forælder kan tage af sted med flere unge under 15 år. Turene er egenfinansieret og i nedenstående kan du se kriterierne for at deltage på turene, samt indholdet i de forskellige ture.

Innsbruck d. 14. - 17. februar 2019

Træningen foregår i Kletterzentrum i Innsbruck, som er Østrigs nye gigantiske træningsfacilitet, hvor der sidste år i september blev afholdt verdensmesterskab i både lead, bouldering, speed og combined format. Det er et af Europas største epicentre for klatretræning, hvor de fleste landshold inden for alle discipliner lægger vejen forbi mange gange om året. Denne træningstur vil tage udgangspunkt i: ruteklatring, bouldering og speedklatring.

Innsbruck er centrum for det østrigske landshold i klatring. En utrolig hyggelig by med spændende seværdigheder og selvfølgelig omgivet af skønne bjerge.

For at deltage kræver det, at du:

  • Konkurrerer.

  • Kan klatre og sikre 1. mand.

  • Klatrer mindst 6C ruter.

  • Du har inden for de seneste år deltaget i JDM/DM og/eller JNM.

  • Du er skadesfri

NB! Hvis man er så skadet, at man ikke har mulighed for at klatre, kan man ikke komme i betragtning til en plads. Hvis der derimod er tale om en mindre skade/begyndende tegn på skade, skal man oplyse om dette, når der søges om en plads, og vi indleder derefter en dialog med atlet og landstræner om hvorvidt det er forsvarligt at deltage eller ej.

Vejledende pris er 3800 kr. pr. person for fly, transport fra lufthavn til destination samt overnatning. Hertil kommer indgang til Kletterzentrum og forplejning.

Paris 1: 22.-25. februar 2019

Paris er epicentrum for kvalitetsklatring. Rutebyggerne i Paris er trendsettere for bevægelser og for hvor sporten er på vej hen. Størstedelen af Europas elite lægger vejen forbi Paris flere gange om året. Rutebygningen er innovativ, og det er garanteret, at man oplever klatring på væggene, som aldrig er set før. Vi skal besøge to af Arkosé’s haller: Arkosé Montreuil og Massy. De indeholder tilsammen ca. 200 problemer, der matcher internationalt finaleniveau for hver gruppe – så der er nok at klatre på. Denne træningstur vil tage udgangspunkt i bouldering.

Første session er fredag og anden session er lørdag i Arkosé-hallerne, hvor hver træning har et specifikt fokus på bevægelse på et højt niveau. Seniorlandsholdet bliver nemlig i Paris og træner selv efter lørdagens anden session. Det er ikke muligt at deltage i træningen, men det er muligt at blive på egen hånd og følges med seniorlandsholdet hjem mandag d. 25.2.

For at deltage kræver det, at du:

  • Er en af følgende alderskategori: Junior, Youth A eller Youth B.

  • Du har inden for de seneste år deltaget i JDM/DM og/eller JNM.

  • Du er skadesfri

NB! Hvis man er så skadet, at man ikke har mulighed for at klatre, kan man ikke komme i betragtning til en plads. Hvis der derimod er tale om en mindre skade/begyndende tegn på skade, skal man oplyse om dette, når der søges om en plads, og vi indleder derefter en dialog med atlet og landstræner om hvorvidt det er forsvarligt at deltage eller ej.

Vejledende pris er 3800 kr. pr. person for fly, transport fra lufthavn til destination samt overnatning. Hertil kommer indgang til Arkosé-haller og forplejning.

Paris 2: 26.-29. april 2019

Den anden træningstur til den franske hovedstad vil blive afviklet på samme måde som Paris 1. Paris 2 er ligeledes egenfinasieret. Yderligere info følger.

Vejledende pris er 3800 kr. pr. person for fly, transport fra lufthavn til destination samt overnatning. Hertil kommer indgang til Arkosé-haller og forplejning.

Afsluttende vil vi i Dansk Klatreforbund opfordre klubberne til at yde tilskud til deres unge klatrere, som træner mod konkurrencer og internationale events. Vi håber, at juniorprogrammet vil få opbakning rundt omkring i landet fra både atleter, forældre og klubber.


10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page