top of page
Søg
  • Lasse Pedersen

BOULDER DM

Odense Boulderklub viste deres nye Boulder Hal frem ved årets DM i Bouldering. 8 kvinder og 24 mænd havde fundet vej til konkurrencen og der var lagt op til hård konkurrence i både Dame og Herre klassen

Konkurrencen havde i år lokket mange stærke klatrere til. Klatrere som normalt fokuserer på klippe og som sjældent konkurrerer. Det var en fornøjelse at se på og de så ud som om de nød det - Blandt andet gik lokale Christian Zimmerman hårdt til stålet, tæt forfulgt at hans træningsmakker Esben Malm. De træner begge i OBK og gik begge i finalen.

Christian Zimmerman viser vej

Kvalifikationen ved DM er On-Sight Rotation og det er super inspirerende at se hvordan hver klatrer håndterer skuffelser og sejre på hvert problem. Hos Kvinderne er det klart Katrine Salling som har mest erfaring med formatet og hun gik som den eneste igennem kvalifikationen med alle 5 toppe. Maj-Britt Vestergaard blev 2èr med 4 toppe og Natacha Jagd 3èr med 3.

Katrine knuste alle kval. problemerne

Hos mændene var det mere tæt med Christian Zimmerman og Anton Nielsen med 5 toppe og Teis Elfenbein, Esben Malm, Karl Rasmussen og Max Jørgensen med hver 4 toppe.

Anton lukker det tekniske slab som smed de fleste af!

Finalerne blev tætte og det blev i høj grad antallet af forsøg som fordelte placeringerne - i sær hos kvinderne hvor finaleproblerne var i den lette ende. Mai-Britt og Katrine toppede alle finalens problemer og det blev i sidste ende Mai-Britt som med bare 5 forsøg får endnu et år med den tunge pokal. Katrine brugte 6 forsøg på en sikker anden plads. Natacha og Gaia toppede hver 3 problemer men da Gaia brugte 4 forsøg gik 3`pladsen til Natacha.

Mai-Britt lukker sidste finale problem og snupper guldet

Hos Mændene lå det også tæt helt frem til sidste problem og til sidst var det Max og Christian som kom igennem med 3 toppe. Max lukkede finalens 2 power orienterede problemer i suværen stil og fik 3 toppe i 5 forsøg. Christian brugte 6 forsøg og Max fik dermed sin første Senior DM titel.

Power Max

Teis, Anton og Karl fik 2 toppe men Theis fik en zone mere end de andre og sikrede sig den sidste podie plads.

Theis  holder fast

DM BOULDER podiet 2019

DM afsluttede også Boulder Ranglisten 2018 - 2019 #1 Theis Elfenbein 392 point / Anine Hjorth 290 point #2 Frederik Viberg 276 point / Katrine Salling 280 point #3 Anton Nielsen 273 point / Isabella Nyhuus 261 point Kæmpe TAK til Odense Boulderklub, Rutebyggerne, Konkurrence udvalget og Dommer teamet :)