top of page
Anchor 1
POLITIK: BORNHOLM

Baggrund

Bornholm er det eneste område i Danmark med naturlige klipper, hvor Dansk Klatreforbund understøtter og udvikler både bouldering, sportsklatring og traditionel klatring. De seneste år har forbundet afholdt Bornholm Rock Climbing Festival, hvor konkurrencen ”Bornholm Rock Master” er fuldt dækket  af TV2 Bornholm. At udvikle Bornholm som en destination, hvor der kan tilbydes introduktion til klippeklatring indenfor hyggelige, sociale rammer, er del af forbundets vision.

 

Formål

Dansk Klatreforbund vil sikre at medlemmer har let adgang til et veludviklet klatreområde på Bornholm, så danske klatrere kan komme godt i gang og få erfaring med klippeklatring. Formålet er at sikre adgang til områder med både bouldering, sportsklatring og traditionel klatring. Samtidig skal dette give flere muligheder for at afholde større klippearrangementer med fokus på sociale aktiviteter.

Forbundets vision om ”fremtidens idrætsmiljø” er bl.a. at give den enkelte klatrer mulighed for både at udvikle sig sportsligt såvel som at komme på eventyr - begge dele i gode sociale rammer. Klippeklatringen på Bornholm styrker begge disse områder. 

 

Målsætning

Der skal fortsat udvikles velegnede områder til bouldering, sportsklatring og traditionel klatring, som kan introducere nye klatrere til de tre klippediscipliner. Klippeklatringen på Bornholm skal derfor videreudvikles til at understøtte dette mål.

 

 

 

bottom of page