top of page
Søg
  • Lasse Pedersen

Konkurrencekalender i en Coronatid!


Klatre-Danmark står fortsat på Stand-by men alt peger i retning af, at vi kan komme i gang fra d. 8. juni. Da Danmark d. 12. marts lukkede ned blev forårets konkurrencer aflyst, og vi har siden arbejdet med hvordan og hvornår, det kan give mening at starte op for konkurrencerne igen. Det voksende felt af konkurrenceklatrere skal have tid til at komme tilbage i form og klubber og frivillige har brug for lige at genfinde sine ben og få hverdagen i klubberne til at fungere.

Nedenfor får du en opdatering på konkurrencesituationen lige nu - Der er truffet nogle større beslutninger og lavet et bud på efterårets konkurrencekalender. Tidligere planlagte konkurrencer mangler stadig genbekræftelse, men vi håber på at det meste falder på plads, når klubberne åbner op og kommer i gang igen – lige om lidt 😊 Nordiske mesterskaber Danmark skulle have været vært for NM i bouldering d. 14-15. marts i B&W, og de 160 deltagere fik Corona-aflysningen få dage før kampstart. Det internationale rutebygger team var klar med problemer på væggene og der var lagt op til den største konkurrence i Dansk Klatrehistorie med et imponerende Nordisk felt. I tiden efter aflysningen har vi i samarbejde med de andre Nordiske lande besluttet at aflyse både Boulder og Lead NM i 2020, og planen er at Danmark tager værtskabet for Boulder konkurrencen igen i foråret 2021.

Danske mesterskaber DM i bouldering var planlagt til Sønderborg Klatreklub d. 15-16. maj og blev selvfølgeligt også aflyst. Der var lagt op til et Boulder DM over 2 dage, med alle 4 klasser, i et forsøg på at skabe en større og mere festlig ramme omkring DM. Vi har desværre set os nødsaget til helt at aflyse boulder DM i 2020. Det skyldes at det efter den lange nedlukning, vil være meget svært at finde en egnet klub som er klar på opgaven. Til gengæld holder vi fast i DM i Lead som er planlagt til d. 28. nov. I Kolding Klatreklub.

Danmarksserierne De 2 ranglisteserier Boulder Cup og Lead Cup skulle have været afsluttet her i foråret, men i stedet endte vi med aflysninger af Boulder Cup i Herning og B&W samt Lead Cup i Bananna Park. Heldigvis har vi efteråret til at afslutte ranglisterne, da vi i forvejen havde besluttet at ændre sæson for Danmarksserierne - fra skoleår (aug. - juni) til kalender år (jan. – dec.). Derfor er efteråret 2020 lidt uden for nummer, og vi vil derfor benytte efterårets konkurrencer til at afslutte ranglisterne. Efterårets konkurrencekalender 19. sep. Lead Cup - B&W (B&W Cup) 03. okt. Boulder Cup (værtsklub søges) 14. nov. Lead Cup - Aarhus Klatreklub 21. nov. Boulder Cup - B&W (B&W Cup) 28. nov. DM Lead - Kolding Klatreklub

Junior konkurrencer De ældre juniorklasser – Youth B (05/06) Youth A (03/04) og Juniors (01/02) følger Boulder- og Lead Cup. se ovenfor De yngste juniorer - Kids C (07/08) og Kids D (09/10) følger Junior Boulder Cup som i efteråret har 2 planlagte konkurrencer: 5-6. sep. – Aalborg Klatreklub (JuniorCamp) 24. okt. – Odense Sportsklatreklub


Spørgsmål? - kontakt Carsten@klatreforbund.dk

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page