POLITIK
Elite & Talent
Konkurrence
Bornholm
Frivillighed
Show More
VISION

Dansk Klatreforbunds vision:

KLATRESPORTEN SKABER FREMTIDENS IDRÆTSMILJØ.

 

Fremtidens idrætsmiljø har:

  • Træningsmuligheder, når udøveren har lyst – alene eller på hold

  • Gode faciliteter

  • Mulighed for både sportslig udvikling og personlige eventyr

  • Klatring på tværs af niveau, alder, køn

  • Gode rammer for sociale aktiviteter

 

Der er mange forskellige idrætstilbud i Danmark, men vi synes at klatring er noget helt specielt og kan byde ind med en ny måde at dyrke organiseret sport, motion og idræt på i fremtiden.
 

Modsat de fleste andre idrætter er klatring i en klatreklub en aktivitet, som du kan komme og gå til som du har lyst. Det giver mulighed for at sport kan passes ind i en travl hverdag, hvor ikke mange dage er ens. Og selv om klatring er sjov, så har de fleste af os brug for nogen at træne med - som kan hive os af sted, når sofaen trækker og vise vejen til at blive dygtigere. Derfor er målet at vores klubber tilbyder træningsmuligheder, når udøveren har lyst – alene eller på hold.

Som noget unikt er klatring også en af de sportsgrene, som man kan begynde på uanset alder. Det er muligt at være nybegynder både som barn og voksen og det er muligt at udvikle sig hele livet. Der er mulighed for den mere traditionelle sportslige udvikling, hvor man kan klatre nogle sværere og sværere ruter og problemer, men det er også muligt at flytte sporten udenfor til klipperne og tilføje en ekstra dimension af natur og eventyr, som kan være målet for den regelmæssige træning. Vi arbejder derfor på at klatring giver mulighed for både sportslig udvikling og personlige eventyr.

Den meget fleksible organiseringsform og de mange forskellige mål for træning i klatring betyder også, at den traditionelle alders- og kønsopdelte holdtræningsmodel ikke dækker klatresportens behov. Der skal være mulighed for at inspirere hinanden og klatre på tværs af niveau, alder og køn. Både fordi det er sjovt og lærerigt, men også fordi der er mulighed for at klatre, når den enkelte har lyst og dermed med de andre, som havde lyst på samme tid.

Rammerne for klatringen er vigtige for at opnå det bedste klatremiljø. Mange klubber melder om for lidt plads til at optage nye medlemmer og når der bygges nyt er det hurtigt fyldt op. Mange af vores faciliteter er opført i uopvarmede lokaler uden omklædningsrum og et område til understøtte det sociale liv i klubben. Derfor er det et mål, at klatreklubberne får gode faciliteter, som giver mulighed for udfordrende og sjov klatring med gode rammer for sociale aktiviteter.

DANSK KLATREFORBUND IDRÆTTENS HUS, BRØNDBY STADION 20, 2605 BRØNDBY 

TELEFON     KONTOR@KLATREFORBUND.DK, CVR 28208693