top of page
Anchor 1
POLITIK
VISION

Dansk Klatreforbunds vision:

KLATRESPORTEN SKABER FREMTIDENS IDRÆTSMILJØ.

 

Fremtidens idrætsmiljø har:

  • Træningsmuligheder, når udøveren har lyst – alene eller på hold

  • Gode faciliteter

  • Mulighed for både sportslig udvikling og personlige eventyr

  • Klatring på tværs af niveau, alder, køn

  • Gode rammer for sociale aktiviteter

 

Der er mange forskellige idrætstilbud i Danmark, men vi synes at klatring er noget helt specielt, fordi klatring kan byde ind med en ny måde at dyrke organiseret sport, motion og idræt på i fremtiden.
 

Modsat de fleste andre idrætter er klatring i en klatreklub en aktivitet, som du kan komme og gå til som du har lyst. Det giver mulighed for at passe sport ind i en travl hverdag, hvor ikke mange dage er ens. Og selvom klatring er sjovt, så har de fleste af os brug for nogen at træne med - som kan hive os af sted, når sofaen trækker og vise vejen til at blive dygtigere. Derfor er målet, at vores klubber tilbyder træningsmuligheder, når udøveren har lyst – alene såvel som på hold.

Som noget unikt er klatring også en af de sportsgrene, som man kan begynde på uanset alder. Det er muligt at være nybegynder både som barn og voksen, og det er muligt at udvikle sig hele livet. Man kan bevæge sig indenfor den mere traditionelle sportslige udvikling, hvor man klatrer nogle sværere og sværere ruter og problemer, men det er også muligt at flytte sporten udenfor til klipperne og tilføje en ekstra dimension af natur og eventyr, som kan være målet for den regelmæssige træning. Vi arbejder derfor på at klatring giver mulighed for både sportslig udvikling og personlige eventyr.

Den meget fleksible organiseringsform og de mange forskellige mål for træning i klatring betyder også, at den traditionelle alders- og kønsopdelte holdtræningsmodel ikke nødvendigvis dækker klatresportens behov. I klatresporten er der mulighed for at inspirere hinanden og klatre på tværs af niveau, alder og køn. Det er sjovt og lærerigt, men giver også mulighed for at klatre, når den enkelte har lyst og i forskellige sociale rammer.

De fysiske rammer for klatringen er vigtige for at opnå det bedste klatremiljø. Mange klubber melder om for lidt plads til at optage nye medlemmer, og når der bygges, nyt bliver det hurtigt fyldt op. Mange af vores faciliteter er opført i uopvarmede lokaler uden omklædningsrum og et område til understøtte det sociale liv i klubben. Derfor er det et af forbundets mål, at klatreklubberne får gode faciliteter, som giver mulighed for udfordrende og sjov klatring med gode rammer for sociale aktiviteter.

bottom of page